Met één vast aanspreekpunt zijn wij
altijd direct aanspreekbaar voor u

De Ondernemer

De “Ondernemer” – vaak de Directeur Groot Aandeelhouder (DGA) – hij of zij is de sweetspot van PKF Wallast. Of u net gestart bent als ondernemer of als uw onderneming uitgegroeid is tot een multinational, u kunt bij PKF Wallast terecht. Dat kan gaan om het verzorgen van de administraties, de jaarrekeningen en de aangiften of om specialistische advisering bij belangrijke gebeurtenissen. Wij begrijpen de kansen en uitdagingen van ondernemers. Onze kracht is dat wij ‘breed’ uw zaken kunnen bekijken – op zowel ordernemingsvlak als de financiële zaken ‘in privé’. Daarnaast zijn onze relatiemanagers ‘multidisciplinair’ opgeleid en kunnen verschillende vakgebieden met elkaar verbinden, zodat u niet steeds met verschillende personen hoeft te schakelen.

Een greep uit de vele mogelijkheden waarmee wij ondernemers ondersteunen

Veel van onze ondernemers ontzorgen wij rondom de reguliere bedrijfsvoering (zoals accountancy / jaarwerk, belastingaangiften, inzichten in de financiële situatie, optimalisatie van de fiscale positie, compliance). Voor u en uw medewerkers is het belangrijk dat uw loonheffing en sociale zekerheidsvraagstukken goed zijn doordacht. De werkkostenregeling (WKR) bijvoorbeeld wordt vaak niet goed uitgevoerd bij ondernemingen. Voor ondernemingen die controleplichtig zijn, kunnen wij de jaarrekening controleren, maar ook een vrijwillige controle kunnen wij verzorgen.

Wij kunnen helpen bij verkoop van bedrijfsonderdelen, overnames en fusies zoals de financiële en fiscale due diligence uitvoeren, de waarde berekenen, de fiscale herstructurering uitwerken of de juridische documentatie verzorgen. Soms liggen er kansen op het gebied van subsidies en fiscale voordelen zoals de innovatiebox. De combinatie zaak en privé brengt vraagstukken met zich mee, waar over nagedacht moet worden. Denk hierbij aan huwelijkse voorwaarden, bedrijfsopvolging (successie, maar ook continuïteit bij calamiteiten als langdurige ziekte), pensioen, persoonlijke financiële planning, testament, lenen van de bank of van de onderneming en financiering van de onderneming. Internationaal zakendoen biedt vele kansen, maar ook complexere vraagstukken. Wat betekent het voor de btw? Hoe blijft u compliant in de verschillende landen?

Wij kunnen u ook helpen met supply chain advies en douane advisering, zodat goederen niet onnodig lang bij de grens staan.

test

Eric Gort

Adviseur, business valuator

Eric Gort houdt zich bezig met advisering in de nationale en internationale praktijk. Een groot deel van zijn praktijk bestaat uit fiscale planning en (strategische) bedrijfseconomische advisering. Daarnaast verzorgt hij bedrijfswaarderingen en adviseert hij bij bedrijfsopvolging, expansie en bedrijfsfinanciering. Eric begeleidt aan- en verkooptrajecten van ondernemingen en ondersteunt hij ondernemers door middel van Value Based Management bij waardecreatie in hun ondernemingen.

René van Dijk

Adviseur, Business valuator

René van Dijk is sinds 1990 verbonden aan PKF Wallast als jurist, fiscalist, registeraccountant en registervaluator en verantwoordelijk voor cliënten in het middenbedrijf. Hij houdt zich bezig met de optimalisering van hun fiscale positie van vennootschap en dga. Daarnaast adviseert hij bij vastgoed-herstructureringen, reorganisaties, fusies en overnames en bedrijfsopvolging, waardering van bedrijven, management buy-outs en buy-ins en estate planning.

Advies op maat door de professionals van PKF Wallast

Op zoek naar een bedrijfseconoom, advies bedrijfswaardering of naar een van de andere bovenstaande genoemde diensten? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met onze collega’s.


  Amsterdam

  Mercuriusplein 1
  2132 HA Hoofddorp

  Postadres
  Postbus 74681
  1070 BR Amsterdam

  020 653 18 12

  Amsterdam@pkfwallast.nl

  Rotterdam

  Schaardijk 372
  2909 LA Capelle aan den IJssel

  Postadres
  Postbus 84030
  3009 CA Rotterdam

  010 450 40 20

  Rotterdam@pkfwallast.nl

  Delft

  Delftechpark 40
  2628 XH Delft

  Postadres
  Postbus 332
  2600 AH Delft

  015 261 31 21

  Delft@pkfwallast.nl

  Woerden

  Pompmolenlaan 9
  3447 GK Woerden

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0348 416 262

  Woerden@pkfwallast.nl

  Alphen aan den rijn

  Europaplein 10F
  2408 GX Alphen aan den Rijn

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0172 748 218

  AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

  © PKF Wallast is a member of PKF Global, the network of member firms of PKF International Limited, each of which is a separate and independent legal entity and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm(s).  “PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International Limited and member firms of the PKF Global Network. They may not be used by anyone other than a duly licensed member firm of the Network.