PKF Wallast Adviesreeks – Koken met PKF Wallast

12 januari 2022

De fiscale, juridische, bedrijfseconomische en controle aspecten van koken. De titel en het onderwerp van deze nieuwe uitgave in de PKF Wallast Adviesreeks is wellicht toch iets wat u niet direct zou verwachten van een Accountants/Advies-organisatie. Maar ja, de coronatijd heeft invloed op alles en iedereen. 

Wilt u het gehele kookboek downloaden (PDF)? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Ook wij waren gedwongen veel vanuit huis te werken. Eén van de nadelen daarvan is dat je je collega’s weinig tot niet ziet. Ook het sociale is in de corona-tijd wel in de verdrukking gekomen. Eén van de dingen, die wij bedacht hebben om toch op een leuke manier contact met elkaar te houden, is samen via Teams met elkaar te koken. Er zijn een aantal data gepland, een tijdje van de tevoren krijgen de collega’s een boodschappenlijstje en een recept toegestuurd en op een donderdagavond gingen we en gaan we dan een uurtje met elkaar aan de slag. Toch gezellig dan zo via Teams, even napraten en met een paar mensen via het scherm samen eten, dan toch het gevoel dat je nog een beetje samen bent.

In deze uitgave zijn de recepten en boodschappenlijstjes opgenomen van de gerechten die we al samen gemaakt hebben en die we in de toekomst mogelijkerwijs nog samen gaan maken.

We kunnen het toch niet helemaal laten, want wat blijkt: ook koken heeft zo zijn raakvlakken met fiscaliteit. Onze BTW collega’s hebben er wel gedachten over (is er nu werkelijk sprake van Bijzonder Toegevoegde Waarde) of onze loonadviseurs (loon naar werken, noestige arbeid in de keuken heeft als beloning tevreden disgenoten en dat alles onbelast!). Er zijn ook linken te leggen met de juridische praktijk (het conformiteitsvereiste) of met onze collega’s van Valuation Services (een goede maaltijd voegt toch zeker waarde toe ofwel is het eigenlijk niet van onschatbare waarde?). Wij koppelen onze diverse disciplines op een ludieke wijze aan het koken.

Amsterdam

Mercuriusplein 1
2132 HA Hoofddorp

Postadres
Postbus 74681
1070 BR Amsterdam

020 653 18 12

Amsterdam@pkfwallast.nl

Rotterdam

Schaardijk 372
2909 LA Capelle aan den IJssel

Postadres
Postbus 84030
3009 CA Rotterdam

010 450 40 20

Rotterdam@pkfwallast.nl

Delft

Delftechpark 40
2628 XH Delft

Postadres
Postbus 332
2600 AH Delft

015 261 31 21

Delft@pkfwallast.nl

Woerden

Pompmolenlaan 9
3447 GK Woerden

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0348 416 262

Woerden@pkfwallast.nl

Alphen aan den rijn

Europaplein 10F
2408 GX Alphen aan den Rijn

Postadres
Postbus 533
3440 AM Woerden

0172 748 218

AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

© PKF Wallast is a member of PKF Global, the network of member firms of PKF International Limited, each of which is a separate and independent legal entity and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm(s).  “PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International Limited and member firms of the PKF Global Network. They may not be used by anyone other than a duly licensed member firm of the Network.