Wij bekijken uw casus altijd van meerdere kanten

Juridisch advies van PKF Legal

U bent als geen ander op de hoogte van de zaken die spelen binnen uw onderneming. Daarbij komt u (ongemerkt) bijna dagelijks in aanraking met juridische vraagstukken. De bedrijfsjuristen van PKF Wallast zijn als geen ander in staat u hierin bij te staan, of het nu gaat over kleine dagelijkse vragen (“Kan ik met mijn nieuwe werknemer een proeftijd afspreken?”) of grotere, meer complexe vraagstukken (“Hoe kan ik mijn onderneming overdragen aan mijn opvolger?”). Met onze praktijkgerichte ondersteuning komt u verder!

Bedrijfsjuristen van PKF Wallast helpen u graag bij

 • Arbeidsrecht

 • Ondernemingsrecht

 • Fusies en overnames

 • Commerciële contracten

 • Financiering en zekerheden

 • Onroerend goed

 • Erfrecht en familierecht

Praktijkgerichte ondersteuning

U krijgt van onze juristen een hoogwaardige en praktijkgerichte ondersteuning. Gewapend met flexibiliteit en een ’no-nonsense-aanpak‘ gaan zij samen met u op zoek naar de juridische oplossingen die zowel ’to the point‘ zijn als op maat voor uw onderneming.

Geen ellenlange wetenschappelijke juridische verhalen maar praktisch. Denk aan het opstellen van een duidelijke aandeelhoudersovereenkomst of heldere algemene voorwaarden. Door de nauwe samenwerking met onze fiscalisten en accountants zijn wij als geen ander in staat om bedrijfseconomische en belastingtechnische aspecten bij uw vraagstukken te betrekken.

Het is belangrijk zakelijke afspraken goed vast te leggen. Wij begeleiden en adviseren u zowel bij de totstandkoming als bij de uitvoering van overeenkomsten. Een goed contract kan veel ellende voorkomen! Wij screenen een overeenkomst graag voor u op juridische implicaties!

Ondernemingsrecht

Of het nu gaat om assistentie bij een fusie of de aan- en verkoop van ondernemingen, management buy-outs, herstructureringen of het opzetten van joint ventures, u kunt als ondernemer rekenen op een uiterst deskundige en professionele ondersteuning door onze bedrijfsjuristen. Omdat wij deel uitmaken van het internationale PKF-netwerk, kunnen we ook mondiaal als juridische partner voor u optreden.

Erfrecht en familierecht

Als ondernemer heeft u vermogen opgebouwd. Het is belangrijk dat dit vermogen later goed terechtkomt en ook dat de continuïteit van uw onderneming gewaarborgd blijft. Door de nauwe samenwerking met onze fiscalisten kunnen onze bedrijfsjuristen u adviseren over de overdracht volgens de actuele wetgeving maar vooral volgens uw persoonlijke wensen.


Arbeidsrecht

In een tijd waarin het moeilijk is om medewerkers medewerkers te vinden en te behouden, is aandacht voor arbeidsvoorwaarden heel belangrijk. We overleggen graag met u over aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden voor uw mensen.

Door de nauwe samenwerking met onze accountants kunnen onze bedrijfsjuristen u ook bij uitstek adviseren bij ontslag en reorganisaties, zowel gericht op het veiligstellen van de continuïteit als op efficiencyverbetering. De samenwerking met onze fiscalisten zorgt ervoor dat bijvoorbeeld ook aandachtspunten omtrent loonheffingen niet uit het oog verloren worden.

Monique Gronovius

Director Legal

Monique is sinds 2002 werkzaam bij PKF Wallast en is gespecialiseerd in advisering bij overnames, fusies en samenwerkingsverbanden. Advisering bij reorganisaties, werknemersparticipatieplannen als ook bij bedrijfsopvolging binnen de familiesfeer. Advisering bij juridische (her-)structurering en saneringen van bedrijven.

Ellen Vijge

Director Legal

Ellen Vijge is sinds 1993 werkzaam bij PKF Wallast en is gespecialiseerd in het adviseren en procederen in arbeidsrechtelijke zaken. Ook houdt zij zich bezig met de begeleiding van reorganisaties en overnames. Ellen is daarnaast als voorzitter van de juridische vakgroep verantwoordelijk voor de ontwikkeling en coördinatie van vaktechnische juridische opleidingen voor de PKF Wallast organisatie.

Recent juridisch nieuws

Juridisch advies op maat door de bedrijfsjuristen van PKF Wallast?

Wilt u juridisch advies van de bedrijfsjuristen van PKF Wallast? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


  Amsterdam

  Mercuriusplein 1
  2132 HA Hoofddorp

  Postadres
  Postbus 74681
  1070 BR Amsterdam

  020 653 18 12

  Amsterdam@pkfwallast.nl

  Rotterdam

  Schaardijk 372
  2909 LA Capelle aan den IJssel

  Postadres
  Postbus 84030
  3009 CA Rotterdam

  010 450 40 20

  Rotterdam@pkfwallast.nl

  Delft

  Delftechpark 40
  2628 XH Delft

  Postadres
  Postbus 332
  2600 AH Delft

  015 261 31 21

  Delft@pkfwallast.nl

  Woerden

  Pompmolenlaan 9
  3447 GK Woerden

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0348 416 262

  Woerden@pkfwallast.nl

  Alphen aan den rijn

  Europaplein 10F
  2408 GX Alphen aan den Rijn

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0172 748 218

  AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

  © PKF Wallast is a member of PKF Global, the network of member firms of PKF International Limited, each of which is a separate and independent legal entity and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm(s).  “PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International Limited and member firms of the PKF Global Network. They may not be used by anyone other than a duly licensed member firm of the Network.