Welke impact heeft mijn onderneming op de maatschappij?

Duurzaamheid

Het belang van duurzaamheid voor de wereld om ons heen kan niemand ontgaan zijn. Welke impact heeft dat op uw onderneming en welke bijdrage heeft uw onderneming op het gebied van duurzaamheid? Vele instellingen, instanties en regelgevende instituten hebben hier uitspraken over gedaan. En de Europese Commissie heeft wetgeving uitgevaardigd die ook ondernemers raakt. Grote ondernemingen hebben reeds verplichtingen, maar ook middelgrote ondernemingen gaan hiermee te maken krijgen. Maar deze verplichting hoeft geen bedreiging te zijn, het kan ook kansen creëren. Daarom is het van belang om op tijd te starten met het bepalen van uw doelstellingen en het in kaart brengen en meten van de staat van duurzaamheid van uw onderneming.

Wat levert het op?

 • Kwantitatief en kwalitatief inzicht in duurzaamheidsthema’s die relevant zijn voor uw organisatie

 • Proactieve duurzaamheidsboodschap naar uw klanten, markten en omgeving

 • Rapportages die toegevoegde waarde leveren voor uw organisatie en die voldoen aan wetgeving

 • Geïntegreerde duurzaamheid- en financiële rapportages die passen bij uw onderneming

Uw duurzaamheidsbijdrage communiceren

PKF Wallast helpt ondernemingen inzicht te krijgen in de bijdrage die een onderneming heeft op de maatschappij vanuit duurzaamheidsoogpunt. Door inzicht te krijgen in uw duurzaamheidsimpact op de maatschappij heeft u de mogelijkheid om hierin verbeteringen aan te brengen. Daarnaast creëert u de mogelijkheid om aan uw stakeholders te communiceren welke bijdrage u levert aan de maatschappij nu en in de toekomst. Wij zien rapportages niet als doel, maar als middel. Hierbij streven wij naar compacte, begrijpelijke rapportages.

Dirk Dirkmaat

Partner Audit & Assurance | Duurzaamheid

Dirk is sinds 2008 werkzaam bij PKF Wallast als partner Audit & Assurance en is gespecialiseerd in (bijzondere) controle opdrachten bij nationale en internationale ondernemingen al dan niet wettelijk controleplichtig. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met internationale controles, duurzaamheid en IT (audit).

Sander Gunst

Partner Risicomanagement | Duurzaamheid

Sander Gunst is sinds 2020 verbonden aan PKF Wallast. Hij adviseert en ondersteunt organisaties, gebaseerd op meer dan 30 jaar ervaring in industriële executive en management consulting functies, vanuit een bedrijfskundige achtergrond. Als CFO bekleedde hij diverse directie- en bestuursposten (voornamelijk familiebedrijven) in binnen- en buitenland. In de adviespraktijk bij PKF Wallast richt hij zich met name op het pragmatisch ontwikkelen en implementeren van Risk Frameworks en ESG Frameworks met een sterke nadruk op bedrijfscontinuïteit en duurzaamheid.

Duurzaamheid en rapportages: de juiste balans

Met onze Duurzaamheidsaanpak helpen wij organisaties keuzes te maken en de gewenste rapportages vast te stellen. Er zijn veel richtlijnen, adviezen en instructies door diverse instanties gepubliceerd. Het is best mogelijk dat u “door de bomen het bos niet meer ziet”. Dit is heel begrijpelijk. Samen met u maken we keuzes welke duurzaamheidsthema’s het meest relevant zijn voor uw organisatie en welke rapportages daarbij het beste passen. Dit betreft zowel kwantitatieve als kwalitatieve rapportages. De kwantitatieve rapportages zijn objectief te meten en te auditen en voldoen daarmee aan (aankomende) wetgeving. Met het kwalitatieve deel van de rapportages zult u in staat zijn de duurzame elementen van uw onderneming helder te communiceren, zowel intern als extern. Samen met u creëren wij een logisch kader van rapportages en ondersteunen u met het  ontsluiten en behapbaar maken van de gegevens. Ook kunnen wij u ondersteunen met relevante audits. Onze aanpak is pragmatisch en to-the-point. Samen met u zullen wij de duurzaamheidrapportages integreren in de financiële rapportages waardoor er een compact en logisch geheel ontstaat.


“Resultaat gericht, met zeer ervaren  specialisten.”

Onze cliënten waarderen het dat wij samenwerken met een gemeenschappelijk doel. Wij doen dat met een klein en wendbaar team.

Typische klantreacties zijn: “Wij vonden het lastig om een start te maken, maar nu staat alles in een gestructureerd overzicht, dat voldoet aan wetgeving, en waarmee we ook kunnen communiceren met onze omgeving over die zaken die er voor ons echt toe doen”. En: “Wij zijn zelfstandig in staat de rapportages te verzorgen en waar nodig aan te passen aan toekomstige veranderingen”. “We hebben goede keuzes kunnen maken in de duurzaamheid thema’s die voor ons van belang zijn”. “Efficiënte en pragmatische aanpak met goede prijs-kwaliteit verhouding”.

Advies op maat door een duurzaamheid professional van PKF Wallast

Wilt u advies van de duurzaamheid specialisten van PKF Wallast? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met een professional voor advies op maat.


  Amsterdam

  Mercuriusplein 1
  2132 HA Hoofddorp

  Postadres
  Postbus 74681
  1070 BR Amsterdam

  020 653 18 12

  Amsterdam@pkfwallast.nl

  Rotterdam

  Schaardijk 372
  2909 LA Capelle aan den IJssel

  Postadres
  Postbus 84030
  3009 CA Rotterdam

  010 450 40 20

  Rotterdam@pkfwallast.nl

  Delft

  Delftechpark 40
  2628 XH Delft

  Postadres
  Postbus 332
  2600 AH Delft

  015 261 31 21

  Delft@pkfwallast.nl

  Woerden

  Pompmolenlaan 9
  3447 GK Woerden

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0348 416 262

  Woerden@pkfwallast.nl

  Alphen aan den rijn

  Europaplein 10F
  2408 GX Alphen aan den Rijn

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0172 748 218

  AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

  Beste bezoeker,

  Vanaf heden is PKF Wallast gefuseerd en gaan wij verder onder onze nieuwe naam Newtone. Bezoek onze nieuwe website via newtone.nl
  Bezoek website