Ondersteuning die verder gaat dan alleen de payroll

Loonheffingen en payroll

Goed op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen rondom uw medewerkers en de fiscale gevolgen. U heeft wellicht wel vragen over situaties die in uw organisatie spelen, zoals: Is het straks nog mogelijk om de zelfstandigen die ik heb in te blijven huren zonder fiscale risico’s? Heb ik mijn arbeidsvoorwaarden goed ingericht op de situatie nu wij de coronapandemie meer achter ons laten? Kan ik mijn salarisadministratie beter organiseren? Kan ik mijn medewerkers fiscaal optimaliseren, belonen en minder belasting betalen? Is het mogelijk om besparingen te realiseren op mijn huidige personeelsbestand?

Allemaal vragen waarover u met onze loonheffingen en payroll specialisten in gesprek kan.

Onze loonheffingenspecialisten helpen bij

 • Inhuur van zelfstandigen (Wet DBA)

 • Werkkostenregeling (WKR)

 • Tax Control Framework

 • Internationale mobiliteit

 • Sociale zekerheid

 • Loonkostenvoordelen

Werkkostenregeling (WKR)

Benut u de vrije ruimte optimaal? De werkkostenregeling bestaat al sinds 2015. Toch merken wij dat veel organisaties nog niet altijd op de hoogte zijn van alle details omtrent deze regeling. Ieder jaar volgen er aanpassingen en het is belangrijk om ieder jaar met een juiste analyse tool te kijken naar de impact voor de organisatie.

De WKR kent verschillende facetten. Het beoordelen en kwalificeren van het type kosten, het invullen van een analyse, het aanwijzen van kosten tot het informeren van het management over de impact van de WKR.

Om meer grip te krijgen op de WKR kunnen de loonheffingen specialisten van PKF Wallast het proces rondom de WKR in kaart brengen. Met een juist en volledig proces zal enerzijds de wet- regelgeving worden beheerst en anderzijds zal duidelijk zijn wie welke rol heeft in het proces rondom de WKR. Een proces kan op meerdere manieren worden vastgelegd.

Wij ontwikkelen onze eigen analyse tool en stemmen deze ook jaarlijks in trajecten af met de Belastingdienst. Hierdoor weet u dat u met het juiste gereedschap ervoor kunt zorgdragen dat uw aangifte loonheffingen correct is.

Benut u de vrije ruimte optimaal? De werkkostenregeling bestaat al sinds 2015. Toch merken wij dat veel organisaties nog niet altijd op de hoogte zijn van alle details omtrent deze regeling. Ieder jaar volgen er aanpassingen en het is belangrijk om ieder jaar met een juiste analyse tool te kijken naar de impact voor de organisatie.

Om meer grip te krijgen op de WKR kunnen de loonheffingen specialisten van PKF Wallast het proces rondom de WKR in kaart brengen. Met een juist en volledig proces zal enerzijds de wet- regelgeving worden beheerst en anderzijds zal duidelijk zijn wie welke rol heeft in het proces rondom de WKR. Een proces kan op meerdere manieren worden vastgelegd.

Tax control framework

Bent u ‘in control’ betreffende uw loonheffingenpositie? Wij zijn ervan overtuigd dat naast het vinden van een oplossing voor uw fiscale problemen, het ook van groot belang is om te kijken naar de oorzaak. Veel middelgrote en grote organisaties hebben wij al geholpen met het opzetten en implementeren van hun fiscale beheersingsmaatregelen. Dit is relevant voor organisaties die onder het (doorontwikkeld) horizontaal toezicht vallen, maar ook voor organisaties die gewoon geen verrassingen willen. Wij delen graag onze best practices met uw organisatie.

Internationale mobiliteit

Heeft u internationale mobiliteit van medewerkers? PKF Wallast is onderdeel van PKF Global. Ons netwerk helpt ons om internationale vraagstukken in 150 landen op te pakken. Hiermee kunnen wij ervoor zorgdragen dat alle internationale fiscale vraagstukken voor uw medewerkers betreffende alle lokale wet- en regelgeving juist en volledig is. Vanuit Nederland ondersteunen wij u natuurlijk graag bij zaken zoals 30% regeling, A1 verklaringen / CoC, immigratie vraagstukken en verplichtingen zoals de posted workers directive (PWD).


Zzp’er inhuren

Werkt u met freelancers of zelfstandigen zonder personeel? Dan is het van belang om vast te stellen of er sprake is van een (fictieve) dienstbetrekking of niet. De wet- en regelgeving is niet eenvoudig en veel jurisprudentie zorgt ervoor dat u als organisatie op de hoogte moet zijn van de gevolgen hiervan.

Wij hebben de juristen en fiscalisten in het team die multidisciplinair naar iedere situatie kunnen kijken om tot een goed advies te komen. Ook hebben wij onze eigen tools ontwikkeld die ondersteunen bij het in kaart brengen van de risico’s en oplossingsrichtingen. Wij geloven sterk dat het gebruiken van data in combinatie met de juiste kennis tot weloverwogen beslissingen leiden voor uw organisatie.

Elmer van Lienen

Adviseur loonheffingen

Elmer is sinds 2020 werkzaam bij PKF Wallast als adviseur loonheffingen en is gespecialiseerd in (internationale) loonheffingen, payroll consultancy en tax risk management.

Mathijs Gersie

Adviseur Loonheffingen

Sinds 2021 is Mathijs Gersie werkzaam bij PKF Wallast. Mathijs houdt zich bezig met (internationale) loonheffingen en tax risk management.

Payroll

Heeft u uw handen en uw buik vol van de salarisadministratie? De regelgeving verandert continu en dit is soms moeilijk bij te benen. Wij kunnen u hierbij op verschillende manieren helpen, bijvoorbeeld door uw salarisadministratie periodiek te controleren of volledig voor u te verzorgen. Dit doen wij in de cloud zeer efficiënt en inzichtelijk. Wij zorgen ervoor dat u en uw werknemers tijdig de juiste informatie hebben. Via onze online cliëntportal ontvangt u documenten elektronisch om ze eenvoudig te raadplegen en accorderen. Met onze software voor salaris- en personeelsadministratie bieden wij u daarnaast een moderne, gebruiksvriendelijke online HRM & Payroll-oplossing.

Heeft u uw handen en uw buik vol van de salarisadministratie? De regelgeving verandert continu en dit is soms moeilijk bij te benen. Wij kunnen u hierbij op verschillende manieren helpen, bijvoorbeeld door uw salarisadministratie periodiek te controleren of volledig voor u te verzorgen. Dit doen wij in de cloud zeer efficiënt en inzichtelijk. 


Ondersteuning HR en payroll administratie

Mocht uw organisatie tijdelijk ondersteuning nodig hebben om uw HR en payroll verwerkingen te borgen, kunnen wij uw organisatie ondersteunen op uw eigen locatie. Wij hebben kennis en ervaring met diverse oplossingen in de markt en gaan graag met u in gesprek over de exacte wensen en behoeften. Hiermee kunt u uw focus houden op uw bedrijfsvoering en zorgen wij dat uw medewerkers op correcte wijze hun salaris goed en tijdig ontvangen.

HR en Payroll transformatie

Ook komt het voor dat organisaties een ander HR en/of payroll systeem willen implementeren omdat een nieuwe oplossing beter aansluit bij de doelen van de organisatie. Dergelijke transformaties vereisen een goede voorbereiding en implementatie. Vanuit onze business line hebben wij vele jaren ervaringen met dit soort trajecten. In een gesprek kunnen wij onze ervaringen delen en nader verkennen welke behoefte er bestaat om een succesvolle transformatie te realiseren.  

Recent nieuws

Advies op maat door een loonheffingenspecialist van PKF Wallast?

Wilt u advies op maat van onze loonheffingenspecialisten? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


  Amsterdam

  Mercuriusplein 1
  2132 HA Hoofddorp

  Postadres
  Postbus 74681
  1070 BR Amsterdam

  020 653 18 12

  Amsterdam@pkfwallast.nl

  Rotterdam

  Schaardijk 372
  2909 LA Capelle aan den IJssel

  Postadres
  Postbus 84030
  3009 CA Rotterdam

  010 450 40 20

  Rotterdam@pkfwallast.nl

  Delft

  Delftechpark 40
  2628 XH Delft

  Postadres
  Postbus 332
  2600 AH Delft

  015 261 31 21

  Delft@pkfwallast.nl

  Woerden

  Pompmolenlaan 9
  3447 GK Woerden

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0348 416 262

  Woerden@pkfwallast.nl

  Alphen aan den rijn

  Europaplein 10F
  2408 GX Alphen aan den Rijn

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0172 748 218

  AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

  © PKF Wallast is a member of PKF Global, the network of member firms of PKF International Limited, each of which is a separate and independent legal entity and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm(s).  “PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International Limited and member firms of the PKF Global Network. They may not be used by anyone other than a duly licensed member firm of the Network.