Wij staan naast u tijdens de belangrijke momenten

Bedrijfseconomische advisering van PKF Financial Advisory

Bedrijfseconomisch advies van een bedrijfseconoom is van belang bij belangrijke momenten die u meemaakt als ondernemer of investeerder. De specialisten van PKF Financial Advisory kunnen u met advies op maat corporate finance breed ondersteunen. Denk hierbij aan het voorbereiden op een verkoop van uw onderneming, het participeren van werknemers, een begroting opstellen, het nemen van investeringsbeslissingen, due diligence en andere financiële vraagstukken.

Onze waarderingsdeskundigen helpen u graag bij

 • Advies bedrijfswaardering

 • Value Based Management

 • Werknemersparticipatie

 • Investeringsbeslissingen

 • Begroting opstellen

 • Managementrapportages

 • Managementsprognoses

 • Liquiditeitsprognoses

 • Corporate Finance

 • Due diligence

 • Bedrijfsopvolging

Wij zijn ook in te zetten als register valuator, bedrijfseconoom voor bedrijfseconomisch advies en meer. Waardering bedrijf in kaart brengen? Daar helpen we u bij. Van kosten bedrijfswaardering tot de uiteindelijke bedrijfswaardering, we informeren u hier graag over.

Wat is mijn bedrijf waard?

Een bedrijfswaardering (advies bedrijfswaardering) is van belang bij één van de belangrijkste gebeurtenissen voor ondernemers: de overdracht van hun onderneming. Daarbij is de belangrijkste vraag wat de waarde van uw bedrijf is. Vraagt u zichzelf wel eens af: ‘Wat is mijn bedrijf waard?’ en ‘Hoe wordt de waarde van een bedrijf bepaald?’ Bedrijfseconoom PKF Financial Advisory helpt ondernemers antwoord te geven op die vragen, en gaat verder door actief te bespreken hoe u de waarde van de onderneming kunt verhogen.

Een advies bedrijfswaardering kan worden uitgevoerd wanneer de onderneming verkocht wordt. Een beter moment is echter om de bedrijfswaardering enkele jaren daarvoor uit te voeren, zodat u tijdig zicht heeft op welke factoren u kunt verbeteren om de waarde van uw onderneming te verhogen.

Wij kunnen u ook ondersteunen als specialist voor een bedrijfsopvolging, werknemersparticipatie, bedrijfseconomisch advies, aankoop van een onderneming of echtscheiding. Dus, wilt u meer weten over kosten bedrijfswaardering en uw waardering bedrijf bepalen? PKF Financial Advisory (ook als register valuator) helpt u graag.

Wij kunnen u ook ondersteunen als specialist voor een bedrijfsopvolging, werknemersparticipatie, bedrijfseconomisch advies, aankoop van een onderneming of echtscheiding. Dus, wilt u meer weten over kosten bedrijfswaardering en uw waardering bedrijf bepalen? PKF valuation services (ook als register valuator) helpt u graag.

Value Based Management

Hoe wordt de waarde van een bedrijf bepaald en verhoogd? Door met Value Based Management gericht te kijken naar hoe u de waarde van de onderneming kunt verhogen. Wat wilt u op termijn realiseren met uw onderneming? Waar staat u nu en wat moet er gebeuren om uw doel te realiseren?

Op basis van een eerste scan wordt gekeken naar waar de onderneming nu staat. Aan de hand van die analyse worden diverse aandachtspunten aangereikt die u kunt gebruiken om waardering bedrijf te verhogen. Hiermee kunt u zelf bewust aan de slag om de waarde van uw onderneming te verhogen. Wilt u dat wij u verder assisteren met diepere analyses? Dat is mogelijk.

Werknemersparticipatie

Het laten participeren van werknemers komt steeds vaker voor. Bij werknemersparticipaties staat vaak centraal op welke (fiscale) gunstige manier het personeel kan participeren. Een ander essentieel punt wordt wel eens overgeslagen: voegt de potentiële participant daadwerkelijk waarde toe aan de organisatie en kan de werknemer de organisatie verder brengen? Oftewel, draagt het ook bij aan waardering bedrijf?

Het PKF Financial Advisory team levert advies op maat bij werknemersparticipaties op het gebied van zowel de waarderingsvraagstukken als de financiering van de participatie. Het team kijkt verder dan alleen de fiscale vraagstukken en richt zich ook op het vraagstuk of een werknemer niet onbewust voordeel krijgt van de werkgever bij de werknemersparticipatie.

Het PKF Valuation Services team levert advies op maat bij werknemersparticipaties op het gebied van zowel de waarderingsvraagstukken als de financiering van de participatie. Het team kijkt verder dan alleen de fiscale vraagstukken en richt zich ook op het vraagstuk of een werknemer niet onbewust voordeel krijgt van de werkgever bij de werknemersparticipatie.


Investeringsbeslissingen

Grote investeringsbeslissingen kunnen een enorme impact hebben op uw bedrijf. Het is daarom van belang om goed zicht te houden op de omvang van de risico’s en het verwachte rendement van de investering in combinatie met de totale onderneming. Ons team van specialisten kan u ondersteunen met het doorrekenen van diverse scenario’s, het in kaart brengen van de risico’s van de verwachte rendementen, of bij het interpreteren van de cijfers en uitkomsten.

Begroting opstellen

Een begroting opstellen is van belang zodat u helder zicht heeft en houdt op uw doelen. Het zorgt ervoor dat u tijdig kan inspelen op onverwachte tegenvallers of juist meevallers. Onze specialisten ondersteunen u bij het opzetten van het begrotingsproces en met het daadwerkelijk opstellen van de begroting.

Adviesreeks:
Value Based Management

Bent u geïnteresseerd in het verhogen van de waarde van uw onderneming? In 2019 heeft PKF Financial Advisory het boek ‘Value Based Management’ geschreven. Ondanks de Engelse titel is het boek gewoon in het Nederlands geschreven. Het boek gaat over het waarderen van ondernemingen en welke factoren daarbij van belang zijn. Daarbij worden meer zaken behandeld dan alleen het cijferwerk.

Wist u bijvoorbeeld dat een van de belangrijkste vragen is of de waarde van een onderneming wel overdraagbaar is? Dat u veel kan verdienen met uw onderneming betekent niet per definitie dat een derde dat zonder u ook kan. Dit kan betekenen dat hij of zij bereid is om minder voor uw onderneming te betalen. Het is zonde als u daar geen rekening mee heeft gehouden.

Bent u geïnteresseerd in het verhogen van de waarde van uw onderneming? In 2019 heeft PKF Valuation Services het boek ‘Value Based Management’ geschreven. Ondanks de Engelse titel is het boek gewoon in het Nederlands geschreven. Het boek gaat over het waarderen van ondernemingen en welke factoren daarbij van belang zijn. Daarbij worden meer zaken behandeld dan alleen het cijferwerk.

Bèta rapport Europa

PKF Financial Advisory heeft een sector bèta rapport ontwikkeld van bedrijven in Europa. Dit rapport geeft onder andere inzicht in bèta’s, volatiliteit, ondernemingswaarden en debt equity verhoudingen van verschillende sectoren. Het rapport is interessant voor personen die veel met waarderingen en investeringen te maken hebben, zoals waardeerders, investeerders en CFO’s.

In tegenstelling tot de bèta overzichten van Damodaran wordt per sector een splitsing naar de grootte van bedrijven weergegeven in termen van gemiddelde ondernemingswaarde. Hiermee wordt meer inzicht verkregen in de spreiding van de gevoeligheid van de ondernemingswaarde naar grootte. Om het sector bèta rapport actueel te houden, wordt om het half jaar een nieuwe editie uitgebracht.

PKF Valuation Services heeft een sector bèta rapport ontwikkeld van bedrijven in Europa. Dit rapport geeft onder andere inzicht in bèta’s, volatiliteit, ondernemingswaarden en debt equity verhoudingen van verschillende sectoren. Het rapport is interessant voor personen die veel met waarderingen en investeringen te maken hebben, zoals waardeerders, investeerders en CFO’s.

Managementrapportages

Goede managementrapportages brengen de belangrijkste variabelen die de waarde van de onderneming bepalen helder in kaart zodat u hier nadrukkelijk op kan sturen, met als doel het verhogen van de waarde van uw onderneming (denk hierbij ook aan managementsprognoses). Onze specialisten geven bijzondere aandacht aan het ontwikkelen van bedrijfsspecifieke kengetallen zodat de managementrapportage op maat wordt gemaakt.

Joy van der Veer

Business Valuator, adviseur

Joy is sinds 2017 werkzaam bij PKF Wallast als Business Valuator en is gespecialiseerd in complexe waarderingsvraagstukken. Investeringsanalyses in combinatie met reële opties en decisions tree analyses litigation support impairment-test en PPA support transaction services. Verzorgen van onderwijs en workshops op het gebied van Corporate Finance (non-listen).

Ernst Andriessen

Adviseur

Ernst is sinds 2015 werkzaam bij PKF Wallast als adviseur. Ernst houdt zich bezig met het opstellen van bedrijfswaarderingen, ondersteunen van ondernemers bij financieringsaanvragen, waarderen van managementparticipaties en modelleren van optieregelingen bij werknemersparticipaties.

Liquiditeitsprognoses

Liquiditeitsprognoses zijn van belang om zicht te krijgen op de schommelingen van de geldstromen gedurende een periode of om krediet aan te trekken. Op basis van maandelijkse managementrapportages, managementsprognoses en de begroting wordt een prognose opgesteld van de verwachte geldstromen voor een bepaalde periode, veelal voor de komende twaalf maanden. Deze prognose kan gebruikt worden om krediet aan te trekken of om te verstrekken aan (potentiële) kopers.

Corporate finance

PKF Financial Advisory kan u corporate finance breed ondersteunen, zoals bij het bepalen van rentepercentages, het beprijzen van opties of andere financiële derivaten en het optimaliseren van de financieringsstructuur. Indien u een (corporate finance) vraagstuk heeft welke niet op deze pagina benoemd wordt, is het altijd mogelijk contact op te nemen met een van onze specialisten.

Advies op maat door een register valuator van PKF Wallast

Op zoek naar een bedrijfseconoom, advies bedrijfswaardering of naar een van de andere bovenstaande genoemde diensten? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met een register valuator voor advies op maat.


  Amsterdam

  Mercuriusplein 1
  2132 HA Hoofddorp

  Postadres
  Postbus 74681
  1070 BR Amsterdam

  020 653 18 12

  Amsterdam@pkfwallast.nl

  Rotterdam

  Schaardijk 372
  2909 LA Capelle aan den IJssel

  Postadres
  Postbus 84030
  3009 CA Rotterdam

  010 450 40 20

  Rotterdam@pkfwallast.nl

  Delft

  Delftechpark 40
  2628 XH Delft

  Postadres
  Postbus 332
  2600 AH Delft

  015 261 31 21

  Delft@pkfwallast.nl

  Woerden

  Pompmolenlaan 9
  3447 GK Woerden

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0348 416 262

  Woerden@pkfwallast.nl

  Alphen aan den rijn

  Europaplein 10F
  2408 GX Alphen aan den Rijn

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0172 748 218

  AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

  © PKF Wallast is a member of PKF Global, the network of member firms of PKF International Limited, each of which is a separate and independent legal entity and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm(s).  “PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International Limited and member firms of the PKF Global Network. They may not be used by anyone other than a duly licensed member firm of the Network.