Welke impact heeft duurzaamheid op uw onderneming?


Duurzaamheidsverslaggeving

Het belang van duurzaamheid voor de wereld om ons heen kan niemand ontgaan zijn. Welke impact heeft dat op uw onderneming? Vele instellingen, instanties en regelgevende instituten hebben hier uitspraken over gedaan. En de Europese Commissie heeft wetgeving uitgevaardigd die ook ondernemers raakt. Grote ondernemingen hebben reeds verplichtingen, maar ook middelgrote ondernemingen gaan hiermee te maken krijgen. Maar deze verplichting hoeft geen bedreiging te zijn, het kan ook kansen creëren. Daarom is het van belang om op tijd te starten met het in kaart brengen en meten van de staat van duurzaamheid van uw onderneming.

Wat levert het op?

 • Kwantitatief en kwalitatief inzicht in duurzaamheid, gericht op die aspecten die ertoe doen;

 • Mogelijkheid van een proactieve duurzaamheidsboodschap naar uw markten en omgeving;

 • Rapportages die voldoen aan wetgeving en die ook toegevoegde waarde leveren voor uw onderneming;

 • Geïntegreerde duurzaamheid- en financiële rapportages die passen bij uw onderneming.

Duurzaamheid en financiële rapportages: de juiste balans

Met onze Duurzaamheid (ESG) rapportage aanpak helpen wij organisaties de gewenste rapportages in kaart te brengen. Er zijn veel richtlijnen, adviezen en instructies door diverse instanties gepubliceerd. Het is best mogelijk dat u “door de bomen het bos niet meer ziet”. Dit is heel begrijpelijk. Samen met u maken we keuzes welke rapportages het best bij uw onderneming passen. Dit betreft zowel kwantitatieve als kwalitatieve rapportages. De kwantitatieve rapportages zijn objectief te meten en te auditen en voldoen daarmee aan (aankomende) wetgeving. Met het kwalitatieve deel van de rapportages zult u in staat zijn de duurzame elementen van uw onderneming helder te communiceren, zowel intern als extern. Samen met u creëren wij een logisch kader van rapportages en ondersteunen u met het ontsluiten en behapbaar maken van de gegevens. Ook kunnen wij u ondersteunen met relevante audits. Onze aanpak is pragmatisch en to-the-point. Samen met u zullen wij de duurzaamheidrapportages integreren in de financiële rapportages waardoor er een compact en logisch geheel ontstaat.

Dirk Dirkmaat
Partner Audit & Assurance | Duurzaamheid

Dirk is sinds 2008 werkzaam bij PKF Wallast als partner Audit & Assurance en is gespecialiseerd in (bijzondere) controle opdrachten bij nationale en internationale ondernemingen al dan niet wettelijk controleplichtig. Daarnaast houdt hij zich ook bezig met internationale controles, duurzaamheid en IT (audit).

Duurzaamheidrapportage is geen doel

PKF Wallast helpt ondernemingen inzicht te krijgen in de bijdrage die een onderneming heeft op de maatschappij vanuit duurzaamheidsoogpunt. Door inzicht te krijgen in uw duurzaamheidsimpact op de maatschappij heeft u de mogelijkheid om hierin verbeteringen aan te brengen. Daarnaast creëert u de mogelijkheid om aan uw stakeholders te communiceren welke bijdrage u levert aan de maatschappij nu en in de toekomst. Wij zien rapportages niet als doel, maar als middel. Hierbij streven wij naar compacte, begrijpelijke rapportages.

Advies op maat door een duurzaamheid professional van PKF Wallast

Wilt u advies van de duurzaamheid specialisten van PKF Wallast? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met een professional voor advies op maat.


  Amsterdam

  Beechavenue 78-80
  1119 PW Schiphol-Rijk

  Postadres
  Postbus 74681
  1070 BR Amsterdam

  020 653 18 12

  Amsterdam@pkfwallast.nl

  Delft

  Delftechpark 40
  2628 XH Delft

  Postadres
  Postbus 332
  2600 AH Delft

  015 261 31 21

  Delft@pkfwallast.nl

  Rotterdam

  Schaardijk 372
  2909 LA Capelle aan den IJssel

  Postadres
  Postbus 84030
  3009 CA Rotterdam

  010 450 40 20

  Rotterdam@pkfwallast.nl

  Woerden

  Pompmolenlaan 9
  3447 GK Woerden

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0348 416 262

  Woerden@pkfwallast.nl

  Alphen aan den rijn

  Europaplein 10F
  2408 GX Alphen aan den Rijn

  Postadres
  Postbus 533
  3440 AM Woerden

  0172 748 218

  AlphenaandenRijn@pkfwallast.nl

  © PKF Wallast is a member of PKF International – a global network of independent firms.
  PKF International Limited is a family of legally independent firms and does not accept any responsibility or liability for the actions or inactions of any individual member or correspondent firm or firms.
  "PKF" and the PKF logo are registered trademarks used by PKF International and member firms of the PKF International Network. They may not be used by anyone other than a duly licenced member firm of the Network.